rallyalbum.hu: Ez az oldal nem aktív és csak kísérleti jellegű! A weblapon lévő tartalmak a nyílt Archive.org tartalomszolgáltató által vannak kezelve. A tartalomért semmilyen felelősséget nem vállalunk.
Az jelenlegi oldal tiszteletben tartja mások szellemi tulajdonjogait és egyéb tulajdonjogait. Az archívum megfelelő körülmények között és saját belátása szerint eltávolíthat bizonyos tartalmat, vagy letilthatja a tartalomhoz való hozzáférést, amely úgy tűnik, hogy sérti mások szerzői jogait vagy más szellemi tulajdonjogait. Ha úgy gondolja, hogy az oldalon található elérhető anyagok megsértették szerzői jogait lépjen kapcsolatba a szerkesztőkkel és haladéktalanul eltávolítjuk azokat!
       rovata

 Megalakult a Top Driver Club

Meghívó

A technikai sportok népszerűsége és ezzel együtt a versenyzéssel foglalkozó sportolók ismertsége - különösen az elmúlt években - folyamatosan növekszik.
Hisszük, hogy mindezt az idehaza és a nemzetközi versenyeken elért eredmények teszik lehetővé. Mi versenyzők, segítjük egymást, szurkolunk egymásnak, hiszen saját "szakterületünkön" azonosak a céljaink.
Úgy gondoljuk, hogy a technikai sportok népszerűsítése immár közös feladatunk is egyben. Ezért BENIK BALÁZS raliversenyző, RÁCZ ISTVÁN gyorsasági autóversenyző, SZALAY BALÁZS tereprali versenyző és TALMÁCSI GÁBOR gyorsasági motorversenyző közösen létrehozzuk a "TOP DRIVER CLUB"-ot.
A Klub tagjai a jövőben rendszeresen baráti beszélgetésre hívják majd a sajtó képviselőit, ahol az újságírók közvetlenül a versenyzőktől kaphatnak híreket, információkat, bepillantást nyerhetnek a kulisszák mögött folyó munkákba.

Ez alkalomból meghívjuk Önt 2004. március 8-án 18 órára a Champs Sport Pubban (VII. ker., Dohány u. 20.) tartandó sajtóvacsoránkra.

Program:
- filmvetités (a 4 versenyzőről)
- kötetlen beszélgetés a médiával ill. a szurkolókkal (műsorvezetővel)
- vacsora (menü: előétel: Vinetta padlizsámos krém, főéelek: Buffalo csirkeszárny, Buffalo csirkemell, Penne carbonara, Brassói csirke, Szezámmagos fogascsíkok, desszert: mákosguba. A Dreher jóvoltából csapolt sör és szénsavas üdítőitalok)
- fényképes autogramosztás
- tombola a négy versenyző csapat ruházatából

Meghívott vendégünk: Talmácsi Gergő

Várunk minden kedves érdeklődőt,

Tisztelettel:


Benik Balázs, Rácz István, Szalay Balázs, Talmácsi Gábor

 

Megalakult a Top Driver Club

A Top Driver Club első vendége Bunkóczi László, az est moderátora pedig Mezei Dániel volt.
Talmácsi Gábor sajnos betegség miatt nem tudott részt venni a rendezvényen.

Elfogadva a meghívást a Rallyalbum.hu képviselője is jelen volt a sajtótájékoztatón.
A következő interjút a műsorvezető és a vendégek párbeszédéből állítottuk össze.

Miért fontos nektek a Top Driver Club?
Bunkóczi László: Példamutató kezdeményezésnek tartom a club létrehozását.
Négy különböző szakág versenyzője fogott össze, és próbálja meg egyengetni saját útját, de közösen. A nemzetközi versenyek sajnos nagyobb költséggel járnak, ezért különösen fontos, hogy a médiumok minden lépésünkről tudjanak, és tájékoztassanak. Ez persze a támogatóink miatt is fontos.

Rácz István: Nem kis dolog Szalay Balázzsal, Benik Balázzsal és Talmácsi Gáborral együtt részt venni ebben a dologban. Bár a gyorsasági szakág nem olyan népszerű, mint a többi, de bízom benne, hogy fellendül. Remélem, jönnek olyan gokartos versenyzők, akik színesebbé teszik ezt a szakágat.

Balázs, hol találkozhatnak veletek legközelebb a nézők?
Benik Balázs: Március 20-án lesz az OMV Tesztrallye a Rábaringen. Mi is ott leszünk. Ez a rendezvény fontos minden olyan versenyzőnek, aki a szezon előtt szeretné kipróbálni az autóját. A Tesztrallye után április 2. és 4. között pedig már a Magyar Rallye Bajnokság első futamán, az Eger Rallye-n állunk rajthoz. Remélem, hasonló módon tudjuk elkezdeni az évet, mint ahogy az előzőt befejeztük.
Már túl vagy egy világbajnoki futamon.
B. B.: Igen. Svédországban olyan élményben volt részünk, amilyenben eddig még soha. A szöges gumival való versenyzés új volt számunkra, de nagyon tetszett. Olyan tapadást tudtunk vele produkálni, mint egy jobb minőségű murvás szakaszon a murvás kerekekkel, bár a féktáv itt lényegesen rövidebb volt. Magunkat kellett meggyőzni, hogy az autó valóban be tud fordulni egy-egy kanyarba, vagy meg tud állni. Hihetetlen volt.
Hány VB futamot terveztek erre az évre?
B. B.: A svéddel együtt négyet. Szeretnénk eljutni az Akropolisz Rallye-ra, Görögországba, valamint az olasz és a spanyol világbajnoki futamokra. Ha ezeken a versenyeken el tudunk indulni, akkor minden álmunk teljesülne. Persze ha ezek közül csak egyre sikerülne, azt hiszem, akkor is boldogok lehetünk. Fontos, hogy minél több tapasztalatot szerezzünk, hiszen más feltételek között versenyzünk egy nemzetközi futamon, mint itthon.

Balázs, március 13-14-én Olaszországban álltatok volna rajthoz az első Tereprali Világkupa futamon. Mi történt?
Szalay Balázs: Minket is meglepetésként ért a hír, hogy elmarad a Baja Italia. Ilyen még nem fordult elő, hogy az utolsó 2-3 napban mondták volna le a versenyt a rendezők. Kis Sanyi és csapata már átlépte a határt, amikor megkapták a hírt. Hogy pontosan mi van a háttérben, azt nem lehet tudni. Annyit tudunk, hogy visszavonták a szervezők engedélyét, és politikai okokra (a zöldekre) hivatkoztak. Biztos, hogy minden versenyzőnek csalódást okozott ez, hiszen nagy mezőny több, mint 50 autó - nevezett az olaszországi futamra. Itthonról hét egység indult volna. Minden csapatnak fejtörést okoz a következő pár nap, ugyanis a nevezési díjakat már be kellett fizetni, és a szállásokat is lefoglalták.
Melyik lesz a következő versenyetek?
Sz. B.: Természetesen az OB futamok továbbra is fontosak nekünk, de ezek mellett mi is koncentrálunk a Világkupa versenyeire. Több kilométer, több tapasztalat. A következő nemzetközi versenyünk a Marokkó Rallye lesz júniusban.

Laci, te mindkét szakágban továbbra is versenyzel. Hogyan győzöd energiával?
B. L.: Szerencsére mindkét helyen nagyon felkészült csapat tagja lehetek. Ezt nem szabad kihagyni
Hány hétvégédet teszi ki a versenyzés?
B. L.: 22 hétvégét biztosan, a többit majd meglátjuk.

Rácz István hatszoros magyar bajnok a gyorsasági szakágban. Mit tervezel erre az évre? Folytatod a Porsche Super Cup-ot?
R. I.: Sajnos a Porschéra nem sok esély van, a költségvetésünk nem engedi.
Bódis Kálmán már eddig is rengeteget dolgozott ezen, persze nem adjuk fel. Ha az utolsó pillanatban még új támogató érkezik hozzánk, akkor tudjuk folytatni. Két hét múlva Monzában hivatalos teszt lesz, amin nekem is ott kellene lennem. Majd meglátjuk. Eddig is sok energiát és pénzt fektettünk bele az elmúlt 2-3 évbe, és nem eredménytelenül. Többször is a legjobb 10 között végeztem, a legjobb helyezésem pedig egy 7. hely volt Imolában. A Magyar Bajnokságban azonban számolhatnak velem

A Top Driver Club a későbbiekben hagyományt szeretne teremteni, és több alkalommal is beszélgetésre hívja a szurkolókat és a sajtó képviselőit. Amennyiben bármire is kíváncsiak vagytok, küldjétek el nekünk kérdéseiteket e-mail-ben, mi továbbítjuk azokat a versenyzők felé.

Készítette:
www.rallyalbum.hu

Fényképezte: Rigli

 

 
   RallyAlbum
 

 Újdonságok
 Régebbi híreink
 Climb Dance
 Videóklippek
 Versenynaptár

 
   Nagy Bea rovata
   Aktuális interjú
 További interjúk
 
   Csapatunk - Atyó Racing
   Aktuális beszámoló
 Csapatunk versenyei
 Csapatunk képei
 Csapatunk videói
 Támogatóink
 Versenyautónk adatai
 
   Erdei Motorsport
 

 Céginfo
 Referenciák
 Alkatrészek
 Eladó, bérelhető autók
 Bazár

 
   Kacsándi Foto
 

 Képek a 2004-es évadból

 
   Csatos Foto
 

 Képek a 2002-es évadból
 Képek a 2001-es évadból
 Képek a 2000-es évadból
 Válogatás régebbről  

 
   Rally 2000
   Esztergom Rally
 Veszprém Rally
 Budapest Rally
 Zala Rally

 Acropolis Rally

 Háttérképek
 
   Linkek
   Tőbb, mint 100 külföldi és
 hazai rally oldal címe és
 rövid leírása
 
 
     
 
 
 
 
   E-mail
 

 
 

   

 
   Impresszum
   
   Kezdő oldal