rallyalbum.hu: Ez az oldal nem aktív és csak kísérleti jellegű! A weblapon lévő tartalmak a nyílt Archive.org tartalomszolgáltató által vannak kezelve. A tartalomért semmilyen felelősséget nem vállalunk.
Az jelenlegi oldal tiszteletben tartja mások szellemi tulajdonjogait és egyéb tulajdonjogait. Az archívum megfelelő körülmények között és saját belátása szerint eltávolíthat bizonyos tartalmat, vagy letilthatja a tartalomhoz való hozzáférést, amely úgy tűnik, hogy sérti mások szerzői jogait vagy más szellemi tulajdonjogait. Ha úgy gondolja, hogy az oldalon található elérhető anyagok megsértették szerzői jogait lépjen kapcsolatba a szerkesztőkkel és haladéktalanul eltávolítjuk azokat!
       rovata

 Túra a Mecsekben

II. Baranya Kupa - 2004. évi Rallye Túra Bajnokság 2. futama

Április 16. és 18. között került sor a Rallye Túra Bajnokság második futamára, amelyet ezúttal a Mecsekben rendeztek meg. Komló városa második alkalommal adott otthont a rendezvénynek, és a külön próba szakaszok ezúttal is aszfalt borításúak voltak.

Szombaton - az adminisztratív és a technikai átvétel után- a Béta és Zobákpuszta közötti közel 5 kilométeres körgyorsaságival, valamint a Mecsekpölöske és Kisvaszar közötti 7,4 kilométeres szakasszal ismerkedtek a versenyzők.
Az edzés után nem sokat pihenhettek a résztvevők. Délután 5 órakor ugyanis kezdetét vette Komló belvárosában a Prológ, amelyre az esős idő ellenére rengetegen voltak kíváncsiak. Az előfutókon kívül 101 autó állt rajthoz, és teljesítette az előírt távot.
A leggyorsabbnak a Tavali Ferenc - Tavaliné Tóth Mónika páros bizonyult egy Honda Civic-kel, akik alig több mint egy perc alatt autóztak körbe. Mögöttük 25 századmásodperccel a Kis István - Kis Balázs duó végzett, szintén egy Honda Civic-kel, míg a harmadik helyen mindössze 0,07 másodpercnyire a tavalyi év bajnoka, Pintér László ért célba Ősz Lászlóval az oldalán a Mitsubishi Lancerrel.

Vasárnap reggel a Városháza elől rajtolt a mezőny, és vágott neki a 212 kilométeres össztávnak, amelyből 42 kilométert tettek ki a külön próba szakaszok. A verseny napján szerencsére már nem esett az eső, így a pályák folyamatosan felszáradtak, és végül 78 autó fejezte be a futamot.
A Rallye Túra Bajnokságban értékelt abszolút első helyen a tavalyi verseny harmadik helyezettje, Pintér László és navigátora ért célba. Az abszolút 1. hely mellett a H2 kategória legnagyobb serlegét és Kisvaszar különdíját is ők vihették haza. Második helyen a Fazekas Tibor - Szpisják Zsolt páros egy Lancia Deltával, a harmadik helyen pedig a veszprémi futam abszolút győztesei, Nemes Csaba és Gács Gábor végeztek egy Lada VFTS-sel.
Az MNASZ regisztrálásának köszönhetően a H3-as kategóriában hét autó lett értékelve. A licencesek közül Maricsek Miklós és Budai Annamária Peugeot 306-osa volt a leggyorsabb. Mögöttük a Tarrósi Imre - Tarrósi Péter duó ért célba Volkswagen Scirocco-jukkal, a kategória harmadik helyét pedig Notheisz Attila és Domonkos Eszter szerezte meg.
A H2 kategória legjobbja a fent említett abszolút első helyezett Pintér - Ősz páros lett, mögöttük összesítettben és kategóriában is a Fazekas - Szpisják kettős végzett, a harmadik helyért járó serleget pedig dr. Kiss Elemér és navigátora, Nemrava Ferenc vitte haza gyönyörű Mitsubishi Lancer Evo VII-esüknek köszönhetően.
A H1 kategória első helyezettje az abszolút értékelés 3. helyén végzett Nemes - Gács páros lett, utánuk 48 másodperccel ért célba Patyi László és Gáll Csaba egy Opel Corsával, a harmadik helyen pedig Kató József és Pesei Ferenc zárta a kategóriát.
Az N3-as kategóriában összesen két autó nevezett - két Renault Clio Williams -, ám egyikőjük sem ért be a célba, így ebben a kategóriában nem volt értékelhető páros.
Az A3 kategória legnagyobb serlege ismét a Braun Krisztián - Nagy Béla pároshoz került, hiszen 21 másodperccel előzték meg a tavalyi A3-as bajnokpárost, Hefler Róbertet és Csóka Balázst. A két Honda Civic után Szabó Attila (Apóca) és Domján András Ladája szerezte meg a kategória harmadik helyét. A serleg mellett Zobákpuszta különdíját is ők vihették haza.
Az N2-es kategóriában szintén a Honda Civic-ek taroltak, hiszen a dobogós helyek mindegyikét ezek szerezték meg. A hazai pálya előnyeit ügyesen kihasználva Kis István és Kis Balázs bizonyult a leggyorsabbnak, ugyanis közel egy perccel előzték meg a "prológelső" Tavali - Tavaliné párost. Nagy meglepetésükre kategória elsőségük mellett Komló város különdíját is ők kapták meg. Tavaliék mögött a harmadik helyen Honfi Balázs és Horváth Tamás végzett.
Az A2 kategória nyertese Gyuriczky Zsolt és navigátora, Trubó Béla lett. Utánuk mind összetettben, mind kategóriájukban csak két másodperccel lemaradva a Locher János - Somogyi Tamás duó futott be a második helyen, a kategóriában hat pontot jelentő harmadik helyet pedig Rácz Tamás és Nyúzó Norbert szerezte meg egy Suzuki Swifttel.
Az N1 kategóriában ismét Dér Péter és Dér Gábor bizonyult a leggyorsabbnak, őket három másodperccel követte Szőnyi Péter és Horgasné Máté Katalin, majd a harmadik helyezettnek járó serleg pedig a Kulcsár Dániel - Endrődi Harri pároshoz került.
Az A1 kategória első helyezettje a Bíró Gergő - Bíró Balázs kettős lett. Második helyen Dörnyei Zsolt és Lehócz Zsuzsanna, míg a harmadik helyen Szabó György és ifj. Szabó György végzett.

A verseny kisebb kicsúszásokat és koccanásokat leszámítva balesetmentesen lezajlott, és a résztvevők egyaránt elégedettek voltak mind a szervezéssel, mind a pályákkal.

A Rallye Túra Bajnokság következő futamát Gyöngyösön rendezik meg május 7. és 9. között.

Készítette:
www.rallyalbum.hu

További képek a versenyről a Kacsándi Foto oldalán.

 
   RallyAlbum
 

 Újdonságok
 Régebbi híreink
 Climb Dance
 Videóklippek
 Versenynaptár

 
   Nagy Bea rovata
   Aktuális interjú
 További interjúk
 
   Csapatunk - Atyó Racing
   Aktuális beszámoló
 Csapatunk versenyei
 Csapatunk képei
 Csapatunk videói
 Támogatóink
 Versenyautónk adatai
 
   Erdei Motorsport
 

 Céginfo
 Referenciák
 Alkatrészek
 Eladó, bérelhető autók
 Bazár

 
   Kacsándi Foto
 

 Képek a 2004-es évadból

 
   Csatos Foto
 

 Képek a 2002-es évadból
 Képek a 2001-es évadból
 Képek a 2000-es évadból
 Válogatás régebbről  

 
   Rally 2000
   Esztergom Rally
 Veszprém Rally
 Budapest Rally
 Zala Rally

 Acropolis Rally

 Háttérképek
 
   Linkek
   Tőbb, mint 100 külföldi és
 hazai rally oldal címe és
 rövid leírása
 
 
     
 
 
 
 
   E-mail
 

 
 

   

 
   Impresszum
   
   Kezdő oldal