rallyalbum.hu: Ez az oldal nem aktív és csak kísérleti jellegű! A weblapon lévő tartalmak a nyílt Archive.org tartalomszolgáltató által vannak kezelve. A tartalomért semmilyen felelősséget nem vállalunk.
Az jelenlegi oldal tiszteletben tartja mások szellemi tulajdonjogait és egyéb tulajdonjogait. Az archívum megfelelő körülmények között és saját belátása szerint eltávolíthat bizonyos tartalmat, vagy letilthatja a tartalomhoz való hozzáférést, amely úgy tűnik, hogy sérti mások szerzői jogait vagy más szellemi tulajdonjogait. Ha úgy gondolja, hogy az oldalon található elérhető anyagok megsértették szerzői jogait lépjen kapcsolatba a szerkesztőkkel és haladéktalanul eltávolítjuk azokat!
      Beszámoló az I. PETRO CANADA - PILIS RALLYE-ról:

  - Szolnoki Krisztián ::: Esztergomi Autósport Egyesület
 Trabant 601 Gr. A4

 

Először is szeretnék gratulálni a szervezőknek, rendezőknek és mindenkinek, aki részt vett az ez évi első Rallye Túra verseny lebonyolításában. Mindent összevetve nagyon jó verseny volt.

Köszönetet kell, hogy mondjak Hámor Iván barátomnak, aki rendelkezésemre bocsátotta a versenyre a saját versenyautóját és ennek köszönhetően rajthoz tudtunk állni. A kölcsön-versenyautóba a saját motorom került.
Erre azért volt szükség, mert a mi tavalyi autónk kasztnija az év eleji felkészítésen most esik át és még nincs versenykész állapotban. Viszont pont ezt a versenyt nem szívesen hagytam volna ki, még így utólag sem, hogy nem sikerült valami fényesen számunkra, mert nekünk ez hazai pályának számít.

Mi történt velünk a versenyen:
1. gyors: Pilisjászfalu - Tinnye: a rajtot követő második lassítót sikerült lebontani, melynek következtében némi időhátrányba kerültünk.
Szervizpark: mivel a motor teljesítménye nem volt az igazi, a szerelőink megpróbálták jobb belátásra bírni az autót.
2. gyors: Máriahalom - Szomor: a szerviznek sikerült egy kicsit nagyobb teljesítményt kicsikarni az autóból, de a hosszú emelkedőkön ez a teljesítmény kevésnek bizonyult. A gyorsasági vége felé újabb problémával kerültünk szembe, a gyújtásról leszakadt egy kábel, melynek következtében egy hengerrel kellet tovább mennünk, amely azonban amúgy sem muzsikált valami szépen, azaz kellet volna, csakhogy a szakasz vége egy elég meredek domb tetején volt, ahol az autó magától nem bírt felmenni. Kiszálltunk és 20-30 m autótolás után elhagytuk az időmérő állomást, és akkor jött még a neheze, a beíró állomás kb. 100 m-re volt még. Ez a 100 m volt a verseny legnehezebb szakasza számunkra.
Ismét szerelés. A gyújtás cseréje után, valamint az a bizonyos henger javítása után, a versenyt tovább tudtuk folytatni, sőt a motor teljesítmény még egy kicsivel jobb lett.
3. gyors: Pilisjászfalu - Tinnye: tulajdonképpen semmi különös nem történt, a lassítókat most sikerrel abszolváltuk.
Szervizpark: a tankoláson kívül gyakorlatilag más feladatunk nem is volt, és a későbbiekben is csak ezzel kellet foglalkozzunk.
4. gyors: Máriahalom - Szomor: hasonlóan az előző gyorshoz itt sem történt semmi malőr, igaz nem is voltunk nagyon bevállalósak.
5. gyors: Pilisjászfalu - Tinnye: a beíró állomás elhagyásakor az egyik henger megint leállt, mivel szerelni itt nem lehet, egy hengerrel rajtoltunk el. A rajt után egyes üveghangig, majd kettes és szerencsére beindult a másik henger is. Ennek örömére elkezdtük tolni neki, nem mintha addig nem küzdöttünk volna, és sikerült is az előző körnél 2 mp-el jobb időt menni.
6. gyors: Máriahalom - Szomor: ez már jól sikerült. 8 mp-el jobb, mint a 4. gyorson.

Mindent összevetve nagyon jó verseny volt, a pályák kárpótoltak mindenért, valamint az a feeling amit szerintem minden versenyző érez a versenyen amikor beáll a rajthoz és elkezdenek visszaszámolni.
Vagy amikor a nézők biztatják a versenyzőket, akkor nem foglalkozik az időhátránnyal.
Végül is célba értünk, kategória 7. helyen. Igaz pontot nem szereztünk, de egy technikai sportnál ilyen problémákkal számolni kell.

A motor javítható, feltámasztjuk benne a meghalt lóerőket, és újra ott leszünk a rajtvonalnál, már a saját autónkkal.

Lőkös Attila (Atyó)
www.rallyalbum.hu

 

Támogatóink:

Royal Söröző

 

 
   RallyAlbum
 

 Újdonságok
 Régebbi híreink
 Climb Dance
 Videóklippek
 Versenynaptár

 
   Nagy Bea rovata
   Aktuális interjú
 További interjúk
 
   Csapatunk - Atyó Racing
   Aktuális beszámoló
 Csapatunk versenyei
 Csapatunk képei
 Csapatunk videói
 Támogatóink
 Versenyautónk adatai
 
   Erdei Motorsport
 

 Céginfo
 Referenciák
 Alkatrészek
 Eladó, bérelhető autók
 Bazár

 
   Kacsándi Foto
 

 Képek a 2004-es évadból

 
   Csatos Foto
 

 Képek a 2002-es évadból
 Képek a 2001-es évadból
 Képek a 2000-es évadból
 Válogatás régebbről  

 
   Rally 2000
   Esztergom Rally
 Veszprém Rally
 Budapest Rally
 Zala Rally

 Acropolis Rally

 Háttérképek
 
   Linkek
   Tőbb, mint 100 külföldi és
 hazai rally oldal címe és
 rövid leírása
 
 
     
 
 
 
 
   E-mail
 

 
 

   

 
   Impresszum
   
   Kezdő oldal