rallyalbum.hu: Ez az oldal nem aktív és csak kísérleti jellegű! A weblapon lévő tartalmak a nyílt Archive.org tartalomszolgáltató által vannak kezelve. A tartalomért semmilyen felelősséget nem vállalunk.
Az jelenlegi oldal tiszteletben tartja mások szellemi tulajdonjogait és egyéb tulajdonjogait. Az archívum megfelelő körülmények között és saját belátása szerint eltávolíthat bizonyos tartalmat, vagy letilthatja a tartalomhoz való hozzáférést, amely úgy tűnik, hogy sérti mások szerzői jogait vagy más szellemi tulajdonjogait. Ha úgy gondolja, hogy az oldalon található elérhető anyagok megsértették szerzői jogait lépjen kapcsolatba a szerkesztőkkel és haladéktalanul eltávolítjuk azokat!
      Beszámoló a BravoTel Ózd Rallye-ról: (Ózd, 2003. május 31.- június 01.) :

  - Hegedűs Csaba ::: Esztergomi Autósport Egyesület
 Trabant 601 ERS Gr. A1

Hosszú szünet után végre ismét versenyautóban ülhettünk.

Az idénynyitó Pilis Rallye és a Rakparty Szlalomparti után 2 futamot kihagyni kényszerültünk, így igazán jó volt újra belülről figyelni az eseményeket.
Ez idő alatt sajnos fejlesztésre nem került sor, pedig a mezőnyt és a kategóriánkat elnézve szükség lett volna rá. Na de ne legyünk telhetetlenek
Az egyetlen változtatás az első laprugó cseréjét jelentette, mely jó döntésnek bizonyult, mivel a stabilitás terén sokat javult az autónk. Ezt a tényt edzésen örömmel vettük és nagy kedvel róttuk a köröket a pályabejárás alkalmával. Minden tökéletesnek tűnt. A motor erővel elégedett voltam, a váltó is hibátlan volt és a futómű is immár kiválónak mondható.

Pályabejárás után egy kis pihenés, majd elindultunk a prológra. Remélem a nézőknek nagyobb élmény volt, mint nekünk. Nem igazán élveztük a dolgot, főleg, hogy a rajtvárakozóban rendesen meg volt kavarva a dolog és a hosszú várakozás után 44 másodpercet autóztunk, egy nem túl élvezetes pályán.

A vasárnapi rajtot viszont már nagyon vártuk, hiszen 3 hónapja nem ültünk versenyautóban.
Elsődleges célunk az volt, hogy egy jót autózzunk, de mivel az autóval minden rendben volt, ezért bizakodtam, hogy talán egy jó helyezésre is esélyünk lehet. Sajnos ez elmaradt.

Nézzük sorjában:
1. gyors: Ózd-Borsodbóta
A 2 évvel ezelőtti versenyen ezen a gyorson törtük totálkárosra a versenyautónkat egy lassítóban, igaz akkor teherautó gumikból formált lassítók voltak kirakva. Valószínűleg ez volt az egyik oka, hogy a lassítóknál hosszú féktávot vettünk, meg persze az is, hogy a lassítókkal mindig is hadilábon álltam, nem is tudom, hogy volt-e valaha tökéletesnek mondható lassító teljesítésem. Ezt még gyakorolni kell!
A lassítóktól eltekintve a kanyarokkal már nem volt problémánk, bár a pályabejáráshoz képest egyik-másik kanyar sokkal porosabb, csúszósabb volt.
A beíróba sajnálattal tapasztaltuk, hogy a kategória eleje olyan tempót diktál, amit ezen a hétvégén nem tudtunk tartani.

2. gyors: Sáta-Ózd
A rádiókapcsolat hibája miatt etappá nyilvánította a rendezőség.

Szervizpark: A rövid versenytáv és a nagy számú nevező miatt, rengeteg időt hagytak a rendezők a szervizelésre, ami jelen esetben eseménytelenül, mondhatni unalmasan telt.

3. gyors: Ózd-Borsodbóta
A lehetőségeinkhez mérten megpróbáltunk gyorsulni, ami önmagunkhoz képest sikerült is mivel 5 mp-vel javítottunk az előző köri időnkhöz képest.

4. gyors: Sáta-Ózd
A rádiókapcsolatot kijavították, így élesben teljesíthette a mezőny ezt a gyorsaságit.
Nekem a vasúti átjáró utáni szerpentines rész tetszet a legjobban, tempós és lassúbb kanyarok követték egymást.
A gyors vége nagyon tempós, sokszor utaztunk végsebességen. Itt sem sikerült tartani a lépést a kategória elejével, inkább a középmezőny elejével álltunk csatában, ami szintén nem mondható rossznak, hiszen kategóriánkban 20 páros állt rajthoz és az 5-6. helyekért csatázhattunk.

Szerviz: Valamivel változatosabban telt mint az előző. Hengerfejtömítés csere, majd a karburátoron állítottunk egy keveset.

5. gyors: Ózd-Borsodbóta
A szervizparkban végzet munkák úgy tűnt hasznosnak bizonyultak, mivel újabb 5 mp-vel gyorsultunk. Nagyon élveztük ezt a szakasz, csak azt sajnáltuk nagyon, hogy már vége is. Szívesen mentem volna még pár kört rajta.

6. gyors: Sáta-Ózd
Csak hogy ne legyen annyira egyértelmű a vége, az időjárás megviccelt minket.
A rajtban állva hatalmas zápor tört ki. A pályán hatalmas víztócsák.
Az utcai gumik, gondoltam most némi előnyt jelenthetnek. Ismét tévedtem. :-)
Visszaszámolás és rajt, már második fokozatba kapcsoltam de még mindig egy helyben álltunk. A szerpentinhez érve jött az újabb próbatétel. A hajtűkanyarokba csak úgy tudtunk befordulni, ha meghúztam a kéziféket. Valahogy megoldottuk
A gyors második tempósabb felén újabb kalandunk volt. Egy hosszú egyenes után B3 majd J3 lefelé. A bal 3-as kanyar féktávján az autó megúszott. Sem gázra, sem fékre nem reagált. Nagy nehezen sikerült elfordítani keresztbe az autót, igaz hamarabb, mint ahogy a kanyar elkezdődött volna. A belső íven ráadásul az eleje letapadt a padkán, így megforogtunk. Szerencsére nem estünk le az útról, de jó néhány másodpercünkbe került a mutatvány. Így gyakorlatilag néhány helyezéssel hátrébb csúsztunk, és végül a kategória 9. helyén fejeztük be a versenyt.

Mindent összevetve, Kiválóan éreztük magunkat a hétvégén!


www.rallyalbum.hu

 

Támogatóink:

 
   RallyAlbum
 

 Újdonságok
 Régebbi híreink
 Climb Dance
 Videóklippek
 Versenynaptár

 
   Nagy Bea rovata
   Aktuális interjú
 További interjúk
 
   Csapatunk - Atyó Racing
   Aktuális beszámoló
 Csapatunk versenyei
 Csapatunk képei
 Csapatunk videói
 Támogatóink
 Versenyautónk adatai
 
   Erdei Motorsport
 

 Céginfo
 Referenciák
 Alkatrészek
 Eladó, bérelhető autók
 Bazár

 
   Kacsándi Foto
 

 Képek a 2004-es évadból

 
   Csatos Foto
 

 Képek a 2002-es évadból
 Képek a 2001-es évadból
 Képek a 2000-es évadból
 Válogatás régebbről  

 
   Rally 2000
   Esztergom Rally
 Veszprém Rally
 Budapest Rally
 Zala Rally

 Acropolis Rally

 Háttérképek
 
   Linkek
   Tőbb, mint 100 külföldi és
 hazai rally oldal címe és
 rövid leírása
 
 
     
 
 
 
 
   E-mail
 

 
 

   

 
   Impresszum
   
   Kezdő oldal